20 år med Painthästar.

I år har vi och våra uppfödningar haft ännu ett framgångsrikt tävlingsår. Flera mycket fina hästar från Bråvesta har varit ute och tävlat med mycket goda resultat.
På Paint Championatet och Euro Paint – Brave Peppys Dream/Sara Nilsson, Brave Destiny/ Marika Andersson, Brave N Lovely/ Isabelle Karlsdotter, Brave Dirty Harry/Cornelia Kullzén, Brave Awsome Asset/Caroline Hagelqvist och Brave Sonny Blue med tränare Therese Andersson, ägare Tina Sörmlind Johansson. Grattis till er alla!
I januari satte jag två egna mål för tävlingssäsongen 2017
-Score över 74 i Trail
-Guld på EM i Trail.
Jag la upp en plan för året med träning för Therese Andersson och Matteo Sala samt nytt för i år, mental träning med Nina Fox Stark. Jag valde att åka på lite färre tävlingar, men träna desto mer och det visade sig vara en bra plan för mig.
På NSBA Celebration vann Brave Forever och jag NSBA Open trail (17 startande) med en score på 74,5.
På EM vann vi för alla 5 domare och tog Guld i Master Amateur Trail.
Det känns fantastiskt roligt!
Det är flera som har varit med och stöttat mig i min satsning, men främst Therese och Lars. Det tackar jag för.
Så mitt tips till er därute är, att vill ni ut och tävla 2018, sätt mål, planera redan nu in träning och vilka tävlingar ni skall åka på. Se till att omge er med bra personer, ta professionell hjälp och glöm inte att ha kul.
För min egen del har jag inte bestämt mig för vilken plan jag skall ha med tävlandet 2018. Jag har ju en fin åring nästa år, funderar på att satsa på Brave Cowboy, vi får se vad planen blir.
Vad Lars och jag redan vet är att det blir en hel del hundutställningar. Vi har ju en superfin liten Saga i vår familj. Solliens Smurfine, en Welsh Corgi Pembroke som vi ställt ut med mycket goda resultat redan.
Bråvesta har firat 20 års jubileum i år. Det är 20 år sedan vi köpte vår första paint från Bob Mayhew i England. Peppys Paradox som nu är pensionerad efter att ha producerat 15 fina föl med prefixet Brave.
Vi har tagit fram ett 50-tal Paint på dessa år. 20 av dem har tävlats på APHA tävlingar och fått ihop inte mindre än 1486 APHA poäng.
På EM har dessa avkommor vunnit 5 Guldmedaljer, 13 Silvermedaljer och 8 Bronsmedaljer. Plus att två av dem är APHA Champions.
Utöver det köpte vi in två unghästar som vi tävlat innan de sattes i avel. Sonny Sinola Luck och Whata Dirty Daisy har tillsammans 1170 APHA poäng. 2 APHA Championtitlar och på EM har de tillsammans vunnit 13 Guldmedaljer, 8 Silvermedaljer och 5 Bronsmedaljer.
Vi hade ett fint sto-material så vi behövde komplettera med bra hingstar. År 2000 köpte vi vår första avelshingst – Whata Smoke. Han tävlades framgångsrikt och förärvde sig mycket väl. Fram till idag har han 145 APHA poäng, På EM med Therese Andersson som köpte honom 2006 har han vunnit 4 Guldmedaljer, 2 Silvermedaljer och 2 Bronsmedaljer. Han har 45 avkommor som tillsammans har 287 APHA poäng och dom har vunnit 3 Guldmedaljer, 1 Silvermedalj och 2 Bronsmedaljer. Idag är Smoke pensionerad och njuter hemma i hagen.
År 2004 köpte vi in David Frost från USA. Ett verkligt lyckokast. David har producerat 89 avkommor som har över 1000 APHA poäng tillsammans. På EM har hans avkommor vunnit 3 Guldmedaljer, 11 Silvermedaljer och 2 Bronsmedaljer samt ett väldigt stort antal Futurity vinster. Idag är David i Österrike, men vi har fryst semin till ett begränsat antal ston till salu. Själv väntar vi med spänning på ett David Frost föl 2018.
Vi är så tacksamma och glada att vi kan se att vårt avelsarbete har gett det resultat vi jobbat för. Trevliga, korrekta, lättridna hästar med bra gång och temperament som passar både ungdomar, amatörer och open ryttare. Vi fortsätter med det, och ser fram mot att se alla fina avkommor ute på tävlingsbanorna 2018. 
Lycka till alla ni som har hästar från Bråvesta !
Nytt för 2018 blir att Therese Andersson kommer ha ännu mer engagemang hos oss, Nu ansvarig för alla träningar och nästan redan fullt med träningshästar och inbokade tävlingshästar. Spännande och roligt. Så ni som funderar på att ni vill ha hjälp på tävlingar/ eller träningar, då är det hög tid att boka med Therese.
Själv kommer jag satsa ännu mer på Folksam djurförsäkringar, för här kommer det mycket spännande och roliga nyheter under 2018.
Vi önskar alla våra fina kunder, hästköpare och vänner
God Jul och ett Gott Nytt År