Trail för tävling och fritid Vitaminboken på köpet!

Ord. pris: 
350 kr
Rea:
249 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1149452
Du sparar: 
101 kr (29%)
Typ:
Trail för tävling och fritid
Antal:
Erbjudande! Få boken Vitaminer och mineraler skriven av Lars Bråve på köpet!
Trail som tävlingsgren kommer från westernridningens grund, rancharbetet. Man tränar en häst som ska kunna ta sig fram över broar, genom grindar och varierande terräng i olika gångarter. En bra trailträning ger efter en viss tid lugna hästar och förhoppningsvis även lugna ryttare. Det är med andra ord en ridgren som utgör en god grund för all övrig ridning.

En av de stora grenarna
Trail är idag en av de stora tävlingsgrenarna inom westernridningen. Man kan börja att träna och tävla trail redan som nybörjare, men också den som är elitryttare kan ha glädje och nytta av att träna trail med sin äldre häst, även om man inte tänker tävla. Trailträning är ett omväxlande och roligt markarbete för häst och ryttare. En av de bästa sakerna med trail är att ridgrenen passar alla typer av hästar och har man tävlingsambitioner kan man nå långt, oavsett vilken hästras man rider på. I trail ökar svårighetsgraden med ekipagets vana och man har en nästan oändlig variationsfrihet i träningen. Hinder som ofta ingår i en trailbana är grind, bommar, ryggningshinder, bro, vändning i fyrkant, sidepass och ryggning. Hästen ska passera hindren i kontrollerad form och hastighet.

Trail, ranchtrail, in hand trail
Den här boken går igenom tävlingsgrenarna trail, ranchtrail och in hand trail. Den innehåller tips hur du enkelt och billigt bygger din egen trailbana och hur du förbereder dig inför tävling. Du får handfasta regler för avstånd och storlekar på hinder och en inblick i hur domaren dömer på tävling. Boken ger även tips på träningshinder och du får se tävlingsbanor i olika svårighetsnivåer.