Familjen Bråve

1997 köpte vi vår första Paint från domare Bob Mayhew i England. En blev snabbt två och sedan tre…

Våra halvblod och fullblod byttes ut mot quarter och painthästar. Jaktridning/terrängtävlan och dressyr byttes mot westernträning och clinics för Bob i Sverige och England.

Från att hästarna var en hobby, utvecklades det till en verksamhet- Bråvesta Quarter & Paint.

 

Lars Bråve

Lars kan ägna all sin tid åt hästarna och träningar nu när han är pensionär från sitt jobb som VD för Vitaminavdelningen på Roche i Sverige.

I botten är han lantmästare och har jobbat med vitaminer och foder hela sitt liv. Samtidigt har han alltid haft ett intresse för hästar, speciellt för fälttävlan och terrängritt. Han har ridit fälttävlan på SM nivå och varit Master flera år i Skånska Jagtsällskapet. När vi började med western blev Lars snabbt engagerad i flera föreningar och har suttit med i styrelsen för bl.a. NSBA och SPHA, där han varit ordförande i många år. Han har varit landslagsledare för Reininglaget och för Paint Nations laget.

 

 

 

 

 

 

Mia Bråve

Har alltid haft hästar som största intresset. Fick första ponnyn när jag var tolv år och har sedan dess inte varit utan häst. Uppvuxen i Södra Sandby med Flyinge som granne gjorde att man fick en gedigen grundutbildning i dressyr och hoppning i Flyinge Rf. I tonåren flyttade jag till England och jobbade med hästar, utbildade mig till ridlärare och tog examen genom BHS ( British Horse Soc.) Tillbaks till Sverige utbildade jag mig till marknadsekonom på högskola. Sedan flyttade jag till Östergötland. Här hade jag inackorderingsstall och avel med halvblod vid sidan av mitt arbete på SEB. Flyttade efter några år till Skåne med fem halvblod i bagaget.

Nu ville jag göra något nytt så jag startade tidningen Stallmagasinet 1995. Från början en gratistidning i Skåne som vände sig till alla riddicipliner. Det var så jag först kom i kontakt med westernridning.

Lars och jag träffades på en jaktridning en regnig höstdag. Under några år hade vi våra halvblod och fullblod innan westernintresset tog över helt. Bob Mayhew blev vår första tränare och honom har vi hållit fast vid. Mellan 1999 och 2005  tävlade jag på SM och EM nivå samtidigt som vi utökade vårt avelsarbete och köpte David Frost.  Sommaren 2005 blev jag tillfrågad om jag ville vara med om uppstarten av en ny westerntidning och det blev början på ett positivt samarbete med Westernmagasinet Lucky Rider.

2009 Skrev Lars och jag boken Trail för Tävling och fritid. 2015 började jag tävla igen efter ett tioårigt uppehåll.

 

Ella Bråve

Ella övertog Linns ponny när hon var tio år men var inte riktigt intresserad av hästarna och ridningen förrän hon fick ”Trickly”  (Dont Drift For Cash ) när hon var elva år. Trickly höll ponnymått, var fyra år och knappt riden. Kemi uppstod mellan de båda och de utvecklades tillsammans, Ella utbildade Trickly själv till en bra allroundhäst. 2005/2006 fick Ella tävla Lucky så smått för att få mer rutin och det gjorde de med framgång. Som 13-åring tävlade Ella i USA på Youth World Games och EM i Aachen.

What A Dirty Daisy, en högrest, långbent ”prinsessa” blev Ellas nya tävlingspartner. Våren 2007 började Ella rida Daisy och resultaten på tävlingsbanorna har inte uteblivit. 20 medaljer på EM mellan 2007 till 2010.Två APHA Open Champion titlar och massor av utmärkelser. Bästa ungdom 2009 och 2010 på EM och i topp på Europa topplistan. Ella och Daisy har uppnått allt man kan drömma om. Hösten 2010 började Ella med nya utmaningar med Tejons Dunit, ett mycket trevligt reiningsto. Det resulterade i SRHA (Scandinavian Reining Ass) Ranked 1st in division Youth 2011.

På FEI World Reining Finals gick det väldigt bra, bäst i AQHA Youth. Detta förde henne vidare till USA då domare Carla Wennberg kontaktade henne och ville ha över Ella för att rida och tävla på St. Andrews University. Följande år tillbringade Ella i North Carolina där hon studerade samtidigt som hon red och tävlade i Reining och Horsemanship. Det gick väldigt bra för laget som vann Semi finals och gick vidare till Finals i Philadelphia och där tog de andra platsen av 10 lag. En fantastisk upplevelse.

Idag studerar Ella i Lund.

 

 

Linn Bråve

Linn var den som fick hästarna med modersmjölken och fick ligga i barnvagnen i stallet från första stund. På den tiden hade jag inackorderingsstall så det var bara att ta med barnvagnen ut på mornarna när man släppte ut och mockade. Linn har haft ett antal olika ponnyer, shettisar, russ och korsningsponnyer. I början var det klassisk ridning, körning och sedan western. Linn tävlade Lucky lite 2004 och visade några av våra hästar samma år. Linn studerar i Helsingborg och är mer intresserad av hundarna än hästarna idag.

Detta händer hos oss!

Clinics, träningar och lektioner

INSTÄLLD pga Covid-19 Clinic med Jonna Eriksson 22 november 2020

    Jonna Eriksson är en av de mest etablerade tränarna i Sverige. Hon har tävlat och tränat hästar framgångsrikt i allt från pleasure till reining. Hon har tävlat på EM för både quarter och painthästar med flera fina framgångar i futurity och EM klasser. Senast med ett Guld  i Open trail på Paint EM. […]

Boka Läs mer